Ecografia organelor bazinului mic - o metodă de investigaţie extrem de utilă, fără riscuri pentru sănătate, o procedură noninvazivă datorită căreia medicul poate vizualiza cu maximă precizie starea organelor reproductive a femeii: uterul, trompele uterine, ovarele, colul uterin, vezica urinară.
În ce cazuri este necesara. Examenul ecografic al organelor bazinului mic este indicat pentru detectarea bolilor ginecologice și urologice, dacă există dureri la nivelul uterului şi al ovarelor (durerea cu senzaţie de tragere în abdomenul inferior), dureri în partea inferioară a spatelui sau în perineu, precum şi în cazul ciclului menstrual neregulat, în cazul menstruaţiei dureroase, în cazul sângerărilor din vagin, care nu sunt asociate cu menstruaţia. Ecografia uterului este, de asemenea, utilizată pentru a determina exact prezenţa sarcinii şi pentru diagnosticul sarcinii extrauterine.
Procedura. Există două metode principale de efectuare a ecografiei uterului şi a ovarelor: prin peretele abdomenului (ecografie transabdominală) şi prin vagin (ecografie transvaginală).Ecografia pelviană transvaginală este mai sensibilă şi mai exactă. Pentru a efectua ecografia transabdominală a uterului, medicul aplică pe burta femeii o cantitate mică de gel special care îmbunătăţeşte contactul cu pielea a senzorilor care emit ultrasunete.Pentru a efectua ecografia transvaginală, medicul introduce în vaginul femeii un senzor de dimensiuni mici, cu ajutorul căruia, ulterior, se pot obţine imagini ale organelor interne.
Pentru a obţine rezultate precise ale ecografiei, este important ca vezica urinară, să fie umplută cu urină. Pentru aceasta, cu 1,5-2 ore înainte de ecografia prin abdomen, trebuie să beţi 1 litru de apă şi să nu urinaţi până nu se va efectua procedura.
Centrul Medical ''HELP" este fondat în 2006 și se specializează în restabilirea funcției reproductive la femei și bărbați. Noi nu efectuăm fertilizări in vitro, ci tratăm infertilitatea.
Centrul este înzestrat cu aparat ecografic de nivel expert, laborator performant și farmacie specializată. În cadrul Centrului Medical ''HELP'' se efectuiază intervenții chirurgicale de ambulator: histeroscopie, radiovaporizare, vacuum aspirație.
La moment activează 9 medici specializați în ginecologie, urologie, ecografie, diagnostic de laborator.
Individualizarea fiecărei adresări stă la baza MEDICINII DE LA AUTOR.
''Nu există maladii abstracte - există boli concrete la pacienți concreți''.