Ce tratează medicul venerolog este cunoscută chiar elevelor, dar nu toţi adulţii sunt la curent de lista completă a bolilor,care intră în competenţa venerologului, cum se manifestează aceste boli şi ce pericol reprezintă în caz de lipsa tratamentului în timp util.
Uneori, în această listă se include şi candidoza colpită, vaginita bacteriană, dar aceste boli sunt în mare măsură rezultatul încălcării microflorei ale organele genitale, care depind mai mult de starea sistemului imunitar.
La nivelul actual de medicină, cele mai multe dintre aceste boli pot fi vindecate, iar cele care nu pot fi tratate, se menţine sigur sub control şi puteţi activa în continuare practic o viaţă plină. Dar acest lucru este posibil, în caz de adresare la medic în timp util şi aplicarea minuţioasă a tuturor recomandărilor.
Despre sifilis, gonoree, herpes genital, scabie, majoritatea bolnavilor află destul de repede şi, în cazul în care nu sunt destul de indiferenţi la sănătatea lor, întreprind orice măsură. Principalul lucru este să nu vă trataţi fără consultarea medicului şi să consumaţi medicamente exact aşa cum sunt prescrise. „Metode tradiţionale” în acest caz sunt nu doar periculoase, dar periculoase penal, deoarece aceste boli sunt extrem de infecţioase, şi poate duce adesea la infertilitate şi handicap.
Unele dintre aceste boli pot fi asimptomatice timp de luni şi ani de zile. Acestea includ: HIV, citomegalovirus, chlamydia. Identificarea prezenţa lor fără nici o diagnosticare este destul de dificil. În cazul în care boala s-a obţinut prin urmare unui contact dubios, este recomandabil să vă supuneţi unui examen medical de către venerolog, înainte ca boala să se agraveze.