Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicalăUrologie → Micțiunea dureroasă (cistalgia)- o boală sau o stare?

Micțiunea dureroasă (cistalgia)- o boală sau o stare?

cistalgie

Cistalgia – este caracteristic, mai ales,  pentru femei ca o stare de rău, care este, de fapt, nu o boală, ci un simptom. După cum sugerează denumirea, esenţa este sensibilitate anormală de umplere a vezicii urinare. Motivele pentru acest fenomen sunt încă oarecum controversate, dar în mod clar este legat de  starea sistemului genito-urinar.

Printre cauzele ale cistologiei, pot fi avortul (uneori chiar e destul şi un avort), inflamaţii alergice ale organelor genitale interne, sarcină, uneori încălcarea himenului. Deseori, cistalgia este asociată cu tulburări endocrine. Se consideră, ca femeile cu un temperament nevrotic, sunt mai sensibile la problemele psihosexuale ale acestei boli, deşi este dificil să se determine care este cauza şi care sunt consecinţele.

Cistalgia apare adesea la femeile nulipare cu semne de deficienţă ale glandelor sexuale, care suferă de dureri în partea inferioară a abdomenului, menstruaţie neregulată. Femeile adulte cu o reproducere destul de normală, de asemenea, sunt afectate de procesele cistalgiei. Cistalgia, adesea, este depistată la femeile, care sunt slab dezvoltate muşchii ale organelor pelviene şi omisiune a pereţilor vaginali.

Simptomele cistalgiei

Ca şi în cazul cistitei, sunt aparente senzaţii de durere în vezica urinară şi urinări frecvente. Acest lucru, practic, se întâmplă în timpul zilei.  În acelaşi timp nu sunt semne de inflamaţie – febră mare, turbiditate sau modificări de culoare a urinei, analiza sângelui nu confirmă inflamaţie, iar frotiul la infecţii nu dă rezultate pozitive. Cu toate acestea, poate să apară cu procesul inflamator.

Dureri în timpul exacerbării poate fi acordată în vagin, în zona abdominală de jos.

Tratamentul cistalgiei

Metodele de tratament a cistalgiei depinde de simptomele bolii. Femeile cu vârsta reproductivă se recomandă un tratament hormonal, la orice vârstă poate fi util întărirea muşchilor şi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în pelvis cu ajutorul exerciţiilor terapeutice, proceduri fizioterapeutice după prescrierea medicului, măsuri complexe de restabilire.

Pot fi folosite medicamente antispastice şi analgezice pentru a uşura simptomele. Uneori, un rezultat bun dă tratament în combinaţie cu tratamentul nevrozelor, sau normalizarea vieţii sexuale. În timpul tratamentului cistalgiei trebuie să se respecte cu moderaţie consumul de alcool, mese picant şi grele, pentru a evita hipotermie şi stres.