Oncologie - o ramură a medicinii ce se ocupă cu studiul tumorilor maligne (cancer) și benigne. Oncologul ar trebui să dețină toate metodele de bază de diagnosticare și tratament a bolilor neoplazice, și anume chimioterapie, radioterapie, chirurgie.
Simptome. Sângerări frecvente inexplicabile ale organelor interne și din nas, neoplasme pe piele, etanșarea ei pe oricare parte a corpului- toate acestea sunt simptome de cancer. În cazul apariției acestor simptome, trebuie să consultați un medic-oncolog.
Principalele boli în domeniul oncologiei. Melanomă, cancer pulmonar, cancer la sân, cancer uterin, leucemie - de tratamentul acestor tumori benigne și maligne se ocupă medicul oncolog.
Tratarea și prevenirea bolilorTratarea și prevenirea bolilor. Tratamentul este indicat de oncolog după testele de diagnostic, care include examinarea vizuală, ecografia, radiografie, tomografia prin rezonanța magnetică, biopsii, studiul de fluide biologice. Tratamentul bolilor oncologice este prescris pentru identificarea și înlăturarea cauzelor bolii, prevenirea recidivei. Cele mai frecvente metode de tratament sunt - operații chirurgicale și chimioterapia.
Oncologie - o ramură a medicinii care studiază cauzele, mecanismele de dezvoltare, apariţia tumorii maligne şi benigne, precum şi dezvoltarea metodelor de tratament şi măsurilor preventive.
Oncolog – specialist, care studiază cauzele apariţiei şi dezvoltării tumorii benigne şi maligne. Competenţa medicului oncolog include – diagnosticarea (inclusiv diferenţierea exactă), tratamentul tumorilor, precum şi studierea posibilităţii transformări din tumori benigne în tumori maligne.