Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicalăDermatologie → Când trebuie să faci o consultație la medicul dermatolog

Când trebuie să faci o consultație la medicul dermatolog

dermaAşa cum foarte des medicii dermatologi primesc pacienţi în clinica de dermato-venerologie, deoarece oamenii , care duc un mod de viaţă sedentar, cred, că puţin probabil au nevoie de un dermatolog sau  un dermatovenerolog. Probleme de piele încearcă să rezolve singuri, uneori adresându-se la specialist din alt domeniu. 

De multe ori, din momentul în care un bolnav se hotărăşte până la urmă  să se adreseze la un dermatolog , tratamentul incorect sau lipsa de tratament agravă problema. Tratamentul durează mult mai mult timp, necesită cheltuieli mari pentru medicamente şi nu rezolvă complet problema, aşa cum ar fi să vă trataţi în timp util la medic. 

Când trebuie să vă adresaţi la dermatolog 

Motivul pentru a consulta un dermatolog este,  că ar trebui să fie luate în considerare orice simptome anormale apărute pe piele. Aici se include:

  • Erupţii pe piele atât pronunţată cât şi mai puţin
  • Furuncule şi puroi
  • Apariţie abundentă de aluniţe şi negi, schimbarea lor bruscă în dimensiune sau culoare
  • Roşeaţa şi exfolierea pielii zonelor individuale
  • Mâncărime prelungită sau umflarea pielii
  • Piele umedă sau umflată
  • Acnee şi coşuri multe

Toate tipurile de simptome, care afectează pielea, este dificil să le numeri,chiar dacă cauza patologiei se află  în defecţiunile interne ale organismului, un dermatolog cu experienţă v-a prescrie tratamentul şi îl v-a îndrepta pe pacient la un specialist cu domeniu corespunzător. 

Când aduceţi copilul la dermatolog 

De obicei, părinţii decid când aduc  copii la dermatolog . Aici trebuie să ţină cont de frecvenţa apariţiei diatezei şi dermatitei alergică la copii nu ar trebui să ducă la o scădere a vigilenţei. Copiii, în special micuţii, mai des ca adulţii  sunt expuşi riscului de diverse boli ale pielii atât infecţioase, cât şi parazitare, iar apariţia  erupţii cutanate  este adesea un simptom al prezenţei paraziţilor în intestin. Numai un specialist poate pune într-adevăr un diagnostic corect şi prescrie un tratament corespunzător.