Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicalăCardiologie → Aritmia la copii

Aritmia la copii

Responsabili de sănătatea copiilor, se fac în primul rând, părinți. Detectarea timpurie a bolii depinde în mare măsură de succesul tratamentului. Îndeosebi, acesta se referă la tulburări cardiace. O vizită la un cardiolog – este o procedură obligatorie, în special,  în cazul în care există semne de o defecțiune a inimii.  

aritmii

Simptomele de aritmie la copii

Aritmia cardiacă la copii nu este depistată în fiecare caz, deoarece nu creează nici o problemă şi, astfel, nu dă  motiv de a consulta un medic-cardiolog. Destul de des, atunci când se face o examinare generală, se detectă aritmie la copii, deşi se simt destul de sănătoși.

Uneori, ritmul cardiac neregulat ar putea duce la o deteriorare vizibilă a stării de sănătate a copilului. Copilul nu înţelege ce se întâmplă şi, astfel, nu este în stare să se plângă de sănătatea lui. Părinţii trebuie să cunoască semnele care arată problemele ritmului cardiac.

O vizită la cardiolog este necesară în cazul în care copilul are:

  • Pielea  palidă, buzele, unghiile şi picioarele sunt albastre
  • Anxietate fără motiv, sau din contra, stare de moleşeală
  • Deseori tulburări de somn şi pofta de mâncare scăzută
  • Transpiraţie excesivă
  • Dificultăți de respirație, care apar, mai ales fără efort fizic semnificativ.

Aceste simptome pot indica tahicardie paroxistică, fibrilație atrială și  ventriculară, aritmie sinusală, diverse tulburări de ritm cardiac.

Aritmie sinusală la copii

Cauza aritmiei sinusală este că, aşa-numitul stimulator ritmic cardiac este afectat parţial de sistemul nervos, care, la rândul lui, este dependent de starea întregului organism. Dezvoltarea  continuă a organismului copilului este într-o stare instabilă, de aceea poate afecta sistemul nervos şi cardiovascular. Prin urmare, aritmia sinusală la copii este frecventă.

Desigur, în cazul în care la copil s-a depistat această patologie, starea lui trebuie examinată cu mai multă atenţie şi trebuie să urmeze un regim de relaxare. De asemenea, este necesar de a face vizită la medicul cardiolog în mod regulat. A considera copilul grav bolnav, care nu manifestă simptome descries mai sus, nu este necesar. Un regim de muncă normal, prescris de medicul cardiolog, cu un regim alimentar echilibrat şi măsuri preventive suplimentare,  permit ca problema  să se trateze cu succes.